Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Нанков: При ГЕРБ АМ „Хемус“ щеше вече да е готова

Политика

Николай Нанков: При ГЕРБ АМ „Хемус“ щеше вече да е готова

Николай Нанков: При ГЕРБ АМ Хемус щеше вече да е готова - Tribune.bg

„Пътувах от София до Варна почти 6 часа. Без да спирам. Ако не бяха измислените атаки срещу ГЕРБ, за тази Коледа по нашия график „Хемус“ щеше да е готова. Но магистралата падна жертва на стръвта за „изчегъртване“. Кирил Петков нали щеше да строи две магистрали като „Хемус“ и пет моста на Дунав? Къде са? Нали ГЕРБ строеше скъпо? Нали договорите бяха незаконни и щяха да ги прекратяват?!“. Това заяви Николай Нанков във Варна.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч уточни, че в момента с индексациите всичко е два пъти по-скъпо, но инфраструктурата я няма.

„Бащите на индексацията“ Андрей Цеков и Асен Василев оскъпиха всичко с 80-90%. А помните ли атаките за ремонтите на ГЕРБ? Сега освен че съдът постанови да се платят 250 млн. лв. главници, заради три години мотаене на Промяната, ще се плащат и лихви в размер на 217 млн. лв. И нещата не спират до тук. Чувам, че техният шеф на АПИ – защото настоящият началник на пътната агенция е от ПП според медийни публикации (нямаше да повярваме, ако не го бяхме прочели в Mediapool), подготвя мащабно възлагане. Ще видим дали е вярно, но се говори за обществена поръчка за ремонти на пътища за рекордните 9 млрд. лв. Забележете - 9 млрд. лв. И това при очаквана дупка в бюджета от 18 млрд. лв.?“, заяви още Нанков.

Той подчерта, че ГЕРБ може да гарантира, че при стабилно правителство с премиер Бойко Борисов ще бъде довършена „Хемус“, както и магистрала „Черно море“.

„Но не може да гарантира, че ще продължи санирането специално във Варна – защото то се движи от кметовете и общинските администрации, а тук тя е в ръцете на некомпетентни управленци от ПП. Те знаят само как се е гласувало в „Максуда“ – имат 94,55% подкрепа от ромския вот там. Ние сме убедени, че нео-либералните корени явно са дълбоко посети в „Максуда“. Но пък да са чак толкова дебели, за над 94% от вота, не ни се вярваше. Сигурно слушат и рап, както Кирил Петков предложи във „Филиповци“ на среща с Оси“, каза още Николай Нанков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети